Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin sıkıntısının, ciddi bir ana muhalefetin olmamasından kaynaklandığını söyledi.

AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezi'nin dün gece düzenlediği Amsterdam Buluşması'nda konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Türkiye'deki problemlerin temel nedeni muhalefette. Ana muhalefet partisi büyük çıkmazlar içinde bocalıyor. Muhalefet partisi yılardır tek başına iktidar olamıyor. Ana muhalefet partisinin lideri diyor ki; en büyük hayalim yüzde 35 oy almak. En büyük hayalim iktidar olmaktır dese, haydi nasıl iktidar oldun bunu sormayacağız da, en büyük hayalim yüzde 35 oy almaktır diyor. MHP'li olduğunu bildiği birisini getirip CHP'nin çatı adayı olarak cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Yetmiyor gidiyor sayın Kemal Derviş'e 'bizim ekonomi bakanımız olur musun' diyor. Kemal Derviş, 'gidin bir iktidar olun, milletten oy alın, ben de dışarıdan bakan olurum size' diyor. Şimdi böyle bir partiye millet niye oy versin? Böyle bir partiyi millet niye iktidara getirsin? Türkiye'nin sıkıntısı ciddi bir ana muhalefetin olmamasıdır."

TÜRKİYE 150 YILDIR ZİHNİYET MÜCADELESİ VERİYOR

Türk vatandaşlarının ilk kez bulundukları ülkelerde, Türkiye'deki genel seçimler için oy kullanacağını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "İnşallah bu seçimde, yurt dışında atılacak oyların çok yüksek oranda olması, vatandaşlarımızın gerçekten bir önceki seçime göre (Cumhurbaşkanlığı) eksikleri tamamlanan bir seçim düzeni içinde, mümkün olduğu kadar çok katılımla sandık başına gitmeleri en büyük arzumuzdur. Çünkü bu seçimler yurt dışındaki vatandaşlarımızla Türkiye'nin bağını gösterecek önemli göstergelerden birisidir. Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, verdiğiniz bu oylarla sahip çıkacaksınız inşallah. Türkiye'de en az 150 senedir bir zihniyet mücadelesi veriyoruz. 65 yıllık çok partili siyasi hayatımızda da bir zihniyet mücadelesi veriyoruz. Türkiye'nin siyasi ve iktisadi gücünü elinde bulundurup, halkı ve milleti tepeden görerek dizayn etmeye çalışan seçkinlerle millet çoğunluğunun mücadelesi vardı."