Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz'un dün ziyaret ettiği İslam Din Pedagoji Akademisi'nde İslam ve Müslümanlar ile ilgili açıklamaları Avusturya medyasında geniş yer buldu. Kurz'un "İslam Avusturya'ya aittir" sözlerini başlığa çeken Kurier ve Wiener Zeitung gazeteleri ziyaret sırasındaki ilginç diyaloglara da geniş yer ayırdı.

Bakan Kurz, din dersi öğretmeni yetiştiren okulun öğrencilerine "Sorumluluk alın ve radikalleşmenin her türüne karşı çıkın. Viyana’da 20 bin kişi Erdoğan'ın ziyareti için toplanabiliyorsa, teröre karşı da sokaklara çıkılarak gösteriler yapılabilir olmalı." çağrısında bulundu.

Öğrencilerin "teröre doğal olarak karşıyız, neden sokağa çıkalım" cevabını 'hatalı bir düşünce' olarak değerlendiren genç bakan "Teröristler gerçek Müslümanların kendileri olduğunu iddia ediyorlarsa siz buna yüksek bir sesle karşı çıkmalısınız." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl Viyana'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir miting düzenlemiş ve 'iç siyasi tartışmaların Viyana'ya taşınmaması' konusunda Bakan Kurz tarafından açıklamalar yapılmıştı.

500 bin Müslümanın yaşadığı Avusturya'da, İslam 1912'den beri resmi din olarak tanınıyor. Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden İslam Yasası'nın kabul edilmesi durumunda Türkiye'den maaş alan imamların ülkede görev yapmasını engellenecek.