Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Fehad Salim el-Sabah, dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının düşmesinin ülkesini hiç etkilemediğini belirtti. Daha önce yabancı ülkeler ile yapılan anlaşmaların aynı fiyattan devam ettiğine işaret eden el-Sabah, bir yıl önce Japonya ile bir varilin 100 dolar üzerinden yapılan anlaşmanın 2,5 yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Kuveyt’in 54. bağımsızlık yıldönümü kapsamında Hilton Otel’de düzenlenen resepsiyona, 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal dahil, İstanbul’daki yabancı ülke konsolos temsilcileri ve birçok seçkin misafir katıldı.

Resepsiyonda Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kuveyt İstanbul Başkonsolosu el-Sabah, son dönemde Türkiye-Kuveyt arasındaki ilişkilere değindi. İki ülke arasındaki ilişkilerde hiçbir sıkıntının olmadığının altını çizen el-Sabah, Türkiye ve İstanbul’daki gayrimenkullere Kuveytlilerin yatırım yapmasının ilişkilerin derinliğine işaret ettiğini kaydetti.

Kuveyt Başkonsolosu El-Sabah ayrıca, Kuveyt ile Türkiye arasında her gün 14 uçak seferi olduğunu dile getirdi. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmed Al-Cabir Al-Sabah’ın 2 yıl önce eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü 2013 yılındaki ziyaretinde, Türkiye’ye yaklaşık 110 bin turistin gelmesinin planlandığını hatırlatan el-Sabah, şu anda ise bu hedefi 20 bin geçerek toplamda 130 bin Kuveytlinin Türkiye’ye giriş yaptığını vurguladı.

Türkiye’de 10 yıldır bulunduğunu ifade eden el-Sabah, bu yıl ülkedeki görevinin sona ereceğini bildirdi.