Kuveyt, 'Suriye'ye Bağışçı Yardım Kuruluşları Konferansı'na üçüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Salı günü toplanacak uluslararası konferansta Suriyeli mültecilerin yaşamlarını iyileştirmek adına 8 milyar dolar toplanması hedefleniyor.

Suriye’ye Bağışçı Yardım Kuruluşları Konferansı’nın üçüncüsü Kuveyt’te düzenlenecek. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin kapanış konuşmasını yapacağı konferansta Suriye’de çatışmalardan mağdur olanlara harcanmak üzere 8 milyar dolar toplanması hedefleniyor. Ulaşılması halinde bu miktarın 5 milyar doları Suriye içindeki vatandaşlara, 3 milyar doları ise komşu ülkelere sığınmak zorunda kalan Suriyeli mültecilere harcanacak. Salı günü 78 farklı ülkeden yetkilinin Kuveyt'e gelmesi beklenirken 40 kadar da uluslararası yardım kuruluşunun konferansa katılacağı ifade edildi.

Başkent Kuveyt'te çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun takip edeceği Suriye’ye Bağışçı Yardım Kuruluşları Konferansı’na Kuveyt yönetimi özel ilgi gösteriyor. Konferansa gelecek devlet başkanı ve hükümet yetkililerini ağırlamak üzere güvenlik önlemleri başta olmak üzere gerekli tedbirler alınmış durumda. Kabine işlerinden sorumlu Devlet Başkanı Şeyh Al Mubarek Al Sabah, Enformasyon Bakanı ve Kuveyt Konferanslar Komite Başkanı, konferans için hazırlanan uluslararası basın merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Öncesinde ise Suriye Milli Kütüphane binasında Körfez ülkelerinin dünyaya ve bölgeye insani yardım organizasyonları ile sivil toplum örgütlerin Suriyeli mültecilere yardım elini uzatması konularında bir seminer düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Suriyeli sığınmacılar için 6,5 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirtmesine rağmen yapılan yardım taahhütlerin toplamı 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak 2013'te ise taahhüt edilen miktar 1,5 milyar dolar oldu. Suriyeli mültecilere yönelik düzenlenen ilk iki konferansta en büyük yardımı ev sahibi Kuveyt yaptı.