Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su Yong, Güney Kore ve ABD’nin başlattığı ortak tatbikatın nükleer bir savaş çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Cenevre’deki silahsızlanma konferansında dün bir konuşma yapan Ri, ABD’nin düşmanca tutumu sebebiyle nükleer silaha yöneldiklerini belirtti ve bu şartlar altında nükleer caydırıcılıktan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını kaydetti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri, gerektiğinde ABD’ye önleyici saldırı yapma gücüne sahip olduklarını da ekledi.

HALK VE LİDER ARASINDAKİ BAĞI ANLAMIYORLAR

Cenevre’de İnsan Hakları Konseyi’ne de hitap eden Ri Su Yong, ülkesine yönelik insan hakları ihlali iddialarının siyasi amaçlı olduğunu savundu. Konsey’in geçtiğimiz yıl Kuzey Kore ile ilgili yayınladığı raporun da sahte delillere dayandığını öne sürdü. Ri, düşman ülkelerin, Kuzey Kore halkı ve lideri arasındaki bağı anlayamadığını ifade etti.

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Cho Tae-yul ise Kuzey Koreli bakanı dinlerken, kendini acımaktan alıkoyamadığını söyledi. Cho, söz konusu bakanın Kuzey Kore’deki korkunç durumu herkesten daha iyi bildiğini dile getirdi.