Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile olan sınır bölgesinde başlayan yangının, Güney Kore'nin sınıra yakın Paju kentine yaklaştığı açıklandı.

Güney Kore askeri yetkililerinin yaptığı açıklamada, yangının, Kuzey Kore askeri sınır karakolu yakınlarında sabah saat 11.00 sularında başladığı ve öğleden sonra 03.45 sularında Güney Kore arazisindeki Paju kentinde yerleşen Dora Rasathanesi'ne yaklaştığı bildirildi.

Güney Kore tarafından şimdiye kadar 50 itfaiyecinin bölgeye konuşlanarak Güney Kore tarafındaki yangını kontrol altına almaya çalıştığı aktarıldı. Ayrıca, Güney Kore tarafından üç itfaiyeci helikopterin, yangını söndürmeye yardımcı olmak için Birleşmiş Milletler Komutanlığı'ndan izin beklediği belirtildi.

Güney Kore Genelkurmay yetkilisi, yangının hangi nedenle ortaya çıktığı konusunda ellerinde henüz bilgi olmadığını duyurdu.

Öte yandan, iki ülke sınırındaki yangında şimdiye kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edildi. Kuzey Kore ile Güney Kore savaşı ardından ateşkes imzalanmasıyla çizilen sınırda, her iki taraftan toplam 2 milyon asker bulunuyor.