Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Küba Devlet Konseyi Başkan Yarımcısı Miguel Díaz-Canel bir araya geldi. Yapılan görüşmede iki ülke ilişkileri ele alındı.

Kuzey Kore ile Küba’nın ilişkilerinin başlamasının 55. yıldönümünde Küba’nın ikinci adamı olarak bilinen Küba Devlet Konseyi Başkan Yarımcısı Miguel Díaz-Canel Kuzey Kore’ye geldi. Kuzey Koreli lider Kim Jong-un ile üst düzey bir görüşme gerçekleştiren Díaz-Canel, “Ülkemizin ve partimizin kardeşliğinin devam ettiğini bilmenizi isterim.” diyerek iki ülke arasındaki 'geleneksel dostane ilişkilere' dikkat çekti. Görüşmede Fidel Castro ve Raul Casro’ya selamlarını iletmesini rica eden genç lider Kim, “Sizin bizi ziyaret etmeniz, iki ülkenin kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmiştir.” dedi.

Yabancı ülkelerin temsilcileri ile pek görüşmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Kübalı temsilcisi ile görüşmesi dikkat çekti. En son 2 yıl önce Çinli bir üst düzey temsilcisi ile bir arayan gelen Kim’in diplomatik görüşmelere başlaması, Kuzey Kore’nin tekrar aktif bir dış politika yürüteceği öngörülerine neden oldu.