Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde tutukladığı Güney Kore vatandaşı iki kişiye ömür boyu hapis cezası verdiğini açıkladı.

Kuzey Kore Merkez Kanalı bugün verdiği haberde, geçtiğimiz aylarda bilgi sızdırma iddiası ile tutukladığı Güney Korelilerin akibeti hakkında duyuruda bulundu. Ajan faaliyeti, bilgi sızdırma, rejim aleyhtarlığı gibi suçlardan yargılanan iki Güney Korelinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Haber, Güney Kore’de gündeme bomba gibi oturdu. Yapılan resmi açıklamalarda, 2 Güney Kore vatandaşının bir an evvel serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

Uzmanlar ise olayın zamanlamasına dikkat çekti. Bugün Güney Kore’de Kuzey Kore İnsan Hakları Ofisi’nin açılışının yapıldığına dikkat çeken Kuzey Kore analizcileri, Pyongyang yönetiminin böyle bir ofisin Güney Kore’de açılmasına tepki koymuş olabileceğine vurgu yaptı.

Geçen Mart ayında Kuzey Kore hükümeti, yerli ve yabancı basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı düzenlemiş, 2 Güney Koreli ajan yakaladıklarını açıklamıştı. Basın mensuplarının karşısına çıkan Güney Koreliler ise kendilerine yöneltilen suçlamaların birçoğunu kabul etmişti.