Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, Paris'teki terör saldırılarından sonra Suriye'de savaşıp ülkeye dönmüş kişilere karşı önlemlerini artırdı.

Sosyal Demokrat Partili Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jager daha önceki açıklamalarında eyalet genelinde 40'a yakın kişinin Suriye'de savaş eğitimi alıp, savaşa da katıldıktan sonra ülkeye döndüklerini söylemişti.

Polis teşkilatını ve iç istihbarat teşkilatı olan KRV Anayasayı Koruma Teşkilatını güçlendirme kararı alan hükümetin İçişleri Bakanı Ralf Jager'in mecliste yaptığı açıklamaya göre 2017 yılına kadar bu iki kuruma toplam 385 adet personel alımı gerçekleştirilecek. Jager, Paris saldırısından sonra terörist saldırıların yeni bir boyut kazandığını belirterek, “Saldırı gerçekleştirebilecek kişi sayısı günden güne artıyor." dedi.

Alınacak bu personelden 110 tanesinin devlet kurumlarını korumada görevlendirilecekleri, 110 kişinin arama ve gözetleme ve 100 adet memurunda kişi ve bina korumaları olarak görevlendirilecekleri ifade edildi. Anayasayı Koruma Teşkilatına ise 25 kişilik uzman ekip ile destek verilecek.