Bugün Tv ve Kanaltürk televizyonlarına el konulması İtalyan gazetelerinde bugün yer aldı. Özellikle en çok okunan gazetelerden La Repubblica gazetesi haberi ilk sayfadan "Erdoğan'ın yumruğu muhalif televizyonu kapattı" manşetiyle verdi.

İktidara muhalif yayınları sebebiyle yayınları karartılan Bugün Tv ve Kanaltürk televizyonlarına uygulanan hukuksuzluklar İtalya basınında geniş yer alıyor. Birçok internet sitesi, televizyon kanalı haberi yayınlarken bugünkü gazetelerde de muhalif medyayı susturma girişimleri okuyucuya ulaştırıldı.

İtalya'nın en çok okunan gazetelerinden La Repubblica, ilk sayfadan verdiği haberde "Erdoğan'ın yumruğu muhalif televizyonu kapattı" manşetini kullandı. Seçimlere az bir zaman kala muhalif yayın yapan basın kuruluşlarına uygulanan bu muamelenin manalı olduğuna dikkat çekildi. Haberde ayrıca tecrübeli gazeteci Yavuz Baydar'ın da görüşlerine yer verildi. Baydar, yaşananları özgürlük ve haklara yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi. İki tam sayfada geniş yer verilen haberde üzerine kan bulaşan basın kartı ve polislerin bir gazetecinin boğazına sarılıp zorla göz altına aldıkları fotoğraflar okuyucuyla paylaşıldı.

La Stampa gazetesi de haberi iç sayfalarında "Karartılan televizyonlar, el konulan yönetim ve saldırı" başlığının altında "Erdoğan'ın kazanmak için hileleri" alt başlığıyla okuyucularına sundu. Pazar günü yapılacak seçimler öncesi cumhurbaşkanının elinde tüm kartları oynadığına vurgu yapılan haberde muhalif yayın yapan kanalların uydudan çıkarıldığı da belirtildi.

Corriere della Sera gazetesi iç sayfalarda haberi okuyucusuna "Erdoğan'ın göz yaşartıcı gazı redaksiyon odasındaki kaleme karşı" başlığıyla duyurdu. Haberde muhalif basına karşı orantısız güç kullanılarak yayınlarının durdurulduğu kaydedildi.