Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, günlük 30 bin lira ceza ödemek zorunda kaldıklarını açıkladığı Lara Beach Park'taki işletmeler 3 gün içinde tahliyeleri gerçekleştirecek. Belediyenin, kendileri yüzünden ceza ödemesini istemeyen işletmeler, tahliyeler tamamlandıktan sonra yapılacak tahsisin ise kendilerine verilmesini istedi.

Tartışmalara neden olan Lara Beach Park tahliyelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Kullandıkları alanı tahliye etmeleri istenen işletmelerin temsilcileri, Lara Beach 1 No'lu tesiste toplanarak basın toplantısı düzenledi. İşletmeler adına konuşan 6 No'lu işletmenin koordinatörü Can Tayfun, tahliyelerin yasal bir zorunluluktan kaynaklandığını kabul ettiklerini söyledi. Tahliye etmeleri istenen alanın 485 dönüm büyüklüğünde, 11 plaj ve 22 yan işletmesi bulunan toplam 33 tesisten oluşan bir yer olduğunu anlatan Can Tayfun, 2003'ten beri kiracı olan işletmelerin 2014'ten bu yana varlıklarını ecri misil ödeyerek devam ettirdiklerini dile getirdi. 30 Mart'ta kendilerinden işgal ettikleri alanları tahliye etmelerinin istendiğini belirten Tayfun, 3 gündür ilgili kurumları gezerek tahliye şartlarını görüştüklerini söyledi. Tayfun, yaptıkları görüşmeler sonunda, 17 Nisan 2015 Cuma gününe kadar boşaltmaları istenen alanları tahliye edeceklerini açıkladı. Tayfun, yapıların sökülmesinin ve eşyaların taşınmasının ise daha uzun süreceğini, yetkililerin bu noktada kendilerine anlayış gösterdiğini, bu süre zarfında hırsızlık olaylarının yaşanmaması ve mağdur olmamaları için de işletme sahiplerine yardımcı olunmasını istedi.

Tahliyeler gerçekleşmediği için belediyenin günlük 30 bin lira cezaya çarptırıldığını Başkan Menderes Türel'in basına yansıyan açıklamalarından öğrendiklerini ifade eden Tayfun, "Belediyeye ceza ödetmek istemiyoruz. Günlük 30 bin TL ödemesine gerek yok. 1 ay sürecek tahliye prosedürünü 2 güne indiriyoruz. En geç cuma günü saat 10.00'a kadar tahliyeler bitmiş olacak." diye konuştu.

Can Tayfun, tahliyelerden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Emlak'a devredeceği alanın yeniden tahsis edilmesi halinde ise mevcut işletmeler olarak talipli olduklarını da sözlerine ekledi.