Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri Armin Laschet'in başı dertten kurtulmuyor. RWTH Aachen Üniversitesi'ndeki not skandalı daha durulmamışken şimdi başı yazdığı bir kitabın gelir beyanındaki yanlıştan dolayı ağrıyor. Laschet yazdığı 'Die Aufsteigerrepublik: Zuwanderung als Chance' isimli kitabın gelirlerinin bir kısmını sosyal uyum çalışmaları yapan Köln merkezli Coach e.V. Derneği'ne bağışlamış. Kitabın gelirinden yapılan bağışın toplam 5 bin 742 Euro olduğu öğrenildi.

Laschet kitabın gelirlerinin bir kısmı olan söz konusu parayı yayınevi üzerinden derneğe bağışlamasına rağmen bu bağış parasını kendi geliri olarak göstermedi ve vergilendirmedi. Vergi uzmanları ise CDU'lu politikacının bu bağışı vergi yasasına göre cebine girmiş gibi değerlendirmesi gerektiğini dillendiriyorlar. Fakat bununda ötesinde tecrübeli politikacının derneğe bağışladığı para karşılığında aldığı bağış makbuzunu şahsi vergi denkleştirmesinde kullandığı ve avantaj elde ettiği iddia edildi.

CDU Genel Başkan Yardımcısı da olan Laschet tüm belgeleri vergi dairesine vererek tekrar kontrol istediğini açıkladı. Bu yaptıklarının doğru olduğunu düşünerek hareket ettiğini söyledi. Not skandalında ise olay savcılığa intikal etmiş durumda. Savcılık olayı araştırırken bilim bakanlığı ve üniversite imtihanların iptal edildiğini duyurdu. Laschet imtihan kağıtlarının kaybolmasına rağmen 35 kişiye not vermişti. Daha sonra imtihana 35 değil 28 kişinin girdiği ortaya çıkmıştı. Fahri dersler veren Laschet, 'kendi özel notlarıma bakarak not verdim' ifadesine rağmen özel notlarını da 'artık ihtiyaç yok' diyerek imha ettiğini dillendirmişti.