Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu’nun çıkarları bağlamında da hedefleri bombalamaya hazır olduklarını açıkladı. Lavrov, ÖSO’u havadan desteklemeye hazır olduklarını vurguladı.

Rusya resmi kanalı Rossiya-1’e konuşan Lavrov, Suriye’de ABD ile derin işbirliğine hazır olduklarını açıkladı. Suriye’de ılımlı muhalefeti havadan korumaya hazır olduklarını söyleyen Lavrov, “Terörle mücadele operasyonlarında Amerika’nın bizimle koordineli çalışmaya hayır demesi büyük hata. Biz böyle bir operasyona azami derin derecede hazırız. Bunun dışında biz yurtsever muhalefeti buraya katmaya hazırız. Hatta ÖSO diye adlandırılan muhalefeti havadan desteklemeye hazırız. Gerçi bize Amerikan değerlendirmelerine göre teröristlerin ve yurtsever muhalefetin nerede bulunduklarına ilişkin bilgileri vermek istemiyorlar.” dedi.

Lavrov, terörle mücadele eden tüm güçlerle işbirliğine hazır olduklarını tekrarladı.

BİZİM İÇİN ESED DEĞİL SURİYE’NİN KENDİ ÇIKARLARI ÖNEMLİ

Suriye’nın çıkarlarını göz önünde bulundurduklarına işaret eden Rusya Dışişleri Bakanı, “Biz ne Beşşar Esed ne de muhalefetin somut bir çıkarlarını göz önünde bulundururuz. Biz Suriye çıkarlarını göz önünde bulunduruyoruz. Suriye için önemli olan şu: Barış ortamı için savaşın bir an önce sona ermesi lazım. Teröristlerin Şam’da veya Suriye’nin herhangi bir bölgesinde iktidarı ele geçirme şansı olmasın.” dedi.

Lavrov’a göre Suriye ordusunun başarısı ülkede siyasi diyalogunun başlatılmasına neden olmalı. Rus bakan, burada parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini de örnek verdi.
Lavrov, muhabirin sorusu üzerine Suriye lideri Esed’in Moskova ziyareti ile ilgili fazla detaya girmek istemediğini de belirtti.