Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği görevine atanan Derya Kanbay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya güven mektubunu sundu.
Kanbay, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı’na gelişinde, bahçede İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle karşılandı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’na geçildi. Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’nda gerçekleşen törende Kanbay, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya güven mektubunu sundu.

Törende, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve elçilik yetkilileri hazır bulundu.

Derya Kanbay yaptığı kısa konuşmada, “İnşallah bu güzel ülkede güzel işler yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı da Kanbay’ın görev süresinin huzur ve sağlık içinde geçmesini diledi. Türkiye ile KKTC arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu belirten Akıncı, “Dostluk, kardeşlik ilişkilerini artmasını temenni ederim." diye konuştu.

Kıbrıs sorununda önemli bir dönemden geçildiğini söyleyen Akıncı, “Güven ve eşitlik içinde anlaşmaya ulaşmayı diliyorum. Bu KKTC ile Türkiye'nin ortak inancı. Bu hayalimizin gerçeğe dönüşmesinin sizin döneminizde gerçekleşmesini diliyorum."açıklamalarında bulundu.