Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya güven mektubu sundu.

Kanbay, burada yaptığı konuşmada, hayalleri olan bir kişi olduğunu ve bu hayallere ülkenin de ihtiyacı olduğuna inandığını söyledi.

Akıncı da, Büyükelçi Kanbay ve ailesine KKTC’de geçirecekleri dönemin huzur ve sağlık içerisinde olması temennisinde bulundu. Kanbay ve ailesine, KKTC’de görev süresini huzur ve sağlık içerisinde geçirmeleri temennisinde bulunan Akıncı, tarihi kültürel bağları olan, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin Büyükelçi Kanbay döneminde de artarak devam edeceğine yönelik inancını belirtti.

Kıbrıs sorununda önemli bir aşamadan geçilmesinin altını çizen Akıncı, sözlerine şöyle devam etti: "Kıbrıs sorununda önemli bir dönemden geçiyoruz. Kıbrıs sorununun her iki toplumun da güvenlik ve eşitlik içinde artık mutlu bir sona ulaşmasını temenni ediyorum. Bu husus Türkiye Cumhuriyeti ile bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak ortak anlayışımız, inancımız ve hayalimizdir. Bu hayalin gerçeğe dönüşmesini canı gönülde istiyorum, bunun da sizin döneminizde gerçekleşmesini diliyorum."

Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın da katıldığı törenin ardından Akıncı ve Kanbay, heyetlerle yemekli toplantıya geçti.