Ukraynalı sanatçı Aleksander Milov, Odesa şehrindeki bir Lenin heykelini Star Wars (Yıldız Savaşları) filminin karanlık lordu olarak bilinen Darth Vader'a dönüştürdü.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu’nun (MSK) 10 Eylül’de yarınki (25 Kasım) yerel seçimlere katılmasına izin verdiği ‘Blok Darth Vader’ siyasi partisi ilginç bir seçim kampanyasına imza attı. Komünizmin sembollerinden Lenin’i, George Lucas'ın bilim kurgu filmi Star Wars serisinin en ünlü karakterlerinden Darth Vader’e çevirdi.

Heykel açılışı, kimliğini Darth Vader'ın maskesi arkasında saklayan ‘Blok Darth Vader’ siyasi partisi lideri Volodimir Skripets tarafından yapıldı. Açılışta seçim aracından ise Yıldız Savaşları filminin unutulmaz müziği çalındı. Blok Darth Vader lideri heykelin açılışını yaptıktan sonra açılışa iştirak eden Yıldız Savaşları filminin diğer karakterleri ile birlikte parktan ayrıldı.

DARTH VADER'DAN ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

Aleksander Milov tarafından dönüştürülen Darth Vader heykeli aynı zamanda baş kısmına yerleştirilen modemle de civarındakilere ücretsiz kablosuz (Wİ-Fİ) internet sağlıyor.

Kimliğini Darth Vader'ın maskesi arkasında saklayan Volodimir Skripets, daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerin de aday olmak istemiş ancak MSK, maskesini çıkartmadığı gerekçesiyle adaylığını reddetmişti. Volodimir Skripets (Darth Vader) daha sonra Kiev ve Odesa belediye başkanlığına adaylığını koymuştu. Blok Darth Vader, yarın yapılacak yerel seçimlerinde başarı elde etmesi durumunda gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde liderlerini aday göstermeyi hedefliyor.