Mısır, Libya'nın Sirte kentinde yaklaşık 1,5 ay önce kaçırılan 21 vatandaşını kurtardığını duyurdu.

Geçtiğimiz ay ilk olarak 7, daha sonra 14 Mısırlı balıkçının Libya'da kaçırıldığı açıklanmıştı. Bugün ise Mısır Devlet Televizyonu son dakika olarak geçtiği haberde, bu kişilerin kurtarıldığını aktardı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bedir Abdullati, balıkçıların gece saatlerinde kurtarıldıklarını, Libya'dan Mısır'a güvenli bölgeden geçirilerek getirildiğini açıkladı.

Mısırlı balıkçıların ilk olarak IŞİD tarafından kaçırıldığı öne sürülmüş; ancak Mısırlı Hristiyan aktivist Mecdi Melek, rehin alanların “Fecr-i Libya güçlerine mensup” militanlar olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, kurtarılan kişilerin hepsinin Hıristiyan olması dikkat çekti. Zira, örgütten daha önce yapılan açıklamada, Libya’da bir kişi bile olsa Kıpti istemedikleri belirtilmişti.

Öte yandan 2013'te, IŞİD tarafından Libya'nın Tarblus şehrinde 21 Mısırlı Hıristiyan vatandaşı kaçırılmış ve geçen Pazar günü örgüt tarafından infaz edildiği bir videoyla tüm dünyaya duyurulmuştu. Dün ise Mısır Hava Kuvvetleri savaş uçaklarıyla, militanların yoğun bulunduğu Libya'nın Derda kasabasına bomba yağdırmıştı. Bu hava saldırısında 50 teröristin öldürüldüğü ve ölenlerden 3'ünün bölgedeki IŞİD yöneticisi olduğu açıklanmıştı.