CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, yaptığı açıklamada, "AKP'nin seviyesiz siyasetiyle ülke her geçen gün uçurumun daha da dibine çekilmeye çalışılıyor. Seçime sayılı günler kala basının tamamen susturulması ve el koyulması tehditleri savruluyor. Seçimi kaybedeceğini anlayan AKP, milletin, muhalefetin sesi ve soluğunu keserek ülkeyi sözün bittiği yere götürmek istiyor. Ülkede kaos çıkarmak isteyenlere karşı gün, cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenme günüdür." dedi.

Çıray, seçim çalışmalarını Tire ilçesinin Işıklı ve Eğridere köylerinde sürdürdü. Buralarda yaptığı konuşmalarda şunları kaydetti: "Bir seçime giderken milletin haber alma özgürlüğü kısıtlanırsa o seçimin demokratik meşruiyeti tartışılır. AKP'nin basını nasıl yönlendirmeye çalıştığını gördük. 'Alo Fatih' hatlarıyla üst düzeye nasıl emirler verildiğini, tapeler ortaya koydu. Şimdi bunlar yetmedi, devletin kırmızı kitabına, 'paralel' medyaya el koyulması da sokulmuş. Bu ne demek? 'İşime gelmedi, benden yana yayın yapmadın, hop bir paralel medya yaftası ve pat el koydum.' demek. İnternet medyasının altyapısını yok etmek demek. Yani seçime sayılı günler kala kaybedeceğini anlayan zihniyet, Anayasa'yı askıya almaya devam ediyor. Anayasa’nın 30. maddesi, 'Basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkoyulamaz.' diyor."

AK Parti'nin ülkeyi her geçen gün daha karanlığa sürüklediğini söyleyen CHP Milletvekili Çıray, "İktidarın seviyesiz siyaseti dur durak tanımıyor. Hukuk tanımazlıkları saymakla bitmiyor. Rejim, ciddi bir tehdit altında. İsmet İnönü ile Celal Bayar, ülkenin çıkarları gereği nasıl aynı masaya oturduysa bizler de geçmişin hesaplaşmalarını bir tarafa bırakarak birlik olmak zorundayız. Dün acısıyla tatlısıyla, iyi ve kötü tarafıyla, sevinçli ve üzüntülü tarafıyla gelip geçti; tekrar gülen yüzlerle, sıcak kalplerle, gönüllerle birliği, beraberliği hakim kılarak bu büyük dertten kurtulmalıyız. Yarın çok geç olursa kimseler yetişmez imdadımıza. Merhametiniz kendinize değilse de öz evlatlarınıza olsun. Gün, cumhuriyet ve demokrasi değerleri etrafında kenetlenme günüdür." şeklinde konuştu.