Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Normandiya Dörtlüsü” (Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa) toplantısına katılmak için Belarus’un başkenti Minsk’e gitti.

Ukrayna krizinin çözümü için “Normandiya Dörtlüsü” formatında gerçekleşecek zirvede; Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel bir araya gelecek.

Hâlihazırda görüşmenin yapılacağı Bağımsızlık Sarayı’nda bulunan Poroşenko, Minsk ziyareti öncesinde Kiev'de Bakanlar Kuruluna başkanlık etti. Ziyareti hakkında bakanlara bilgi veren Poroşenko, koşulsuz şartsız bir ateşkes istediklerini diplomatik yollarla barış sağlanmadığında bütün ülkede olağanüstü hal ve seferberlik ilan edilebileceğini söyledi.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Rusya yanlısı ayrılıkçılar; 12 Şubat itibariyle ağır silahların susmasını, 20 Şubat’a kadar ise Ukrayna Parlamentosu’nun ayrılıkçıların kontrolündeki yerleşim birimlerinin özel statüsünü kabul edecek bir yasayı kabul etmesini ve 20 Mart’ta kadar da söz konusu bölgede özerklik için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyor.

Dünyanın odaklandığı zirveyi 500’ün üzerinde basın mensubunun takip ediyor.