Üniversiteye girişin sınavsız olduğu Kanada’da ilk, orta ve lise düzeyinde faaliyet gösteren Nil Akademi, eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilerin gözdelerinden biri. Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da Türk müteşebbisler tarafından açılan okul, Türkiye'den gelen öğrencilere güvenilir bir ortamda sunduğu kaliteli eğitimle dikkat çekiyor.

Türkiye’de eğitimde yaşanan sıkıntılar, lise öğrencisi velilerini çocukları için yurt dışındaki imkânları araştırmaya yönlendiriyor. Uygun ve kaliteli eğitim imkânları, güvenli, huzurlu ve rahat yaşam standartları, diğer ülkelerle kıyaslandığında Kanada’yı daha cazip hale getiriyor.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANMA ORANI YÜZDE 97

Nil Akademi Okul Müdürü Saadettin Özcan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Kanada'nın ve dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim alıyor. Bu yılki üniversiteye yerleştirme oranımız % 97. Öğrenciler yurt dışında eğitim alarak büyük bir hayat deneyimi kazanıyor ve küçük yaşlarda yurtdışına çıktığı için yabancı dili mükemmel bir şekilde öğrenerek dünya vatandaşı oluyor. Türkiye’den çocuklarını gönderirken ailelerimizin birtakım endişeleri olabilir. Biz burada uzman rehberlerimizle birlikte en az aileler kadar çocuklarla ilgileniyor, onların hem buradaki sosyal hayata adapte olmaları, hem de gerçekten akademik olarak çok üst düzeye çıkmaları için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Nil Akademi, yurtdışına öğrenci gönderen ailelerin kaygısını en aza indirgemek ve öğrencilerin akademik başarısına katkı sağlamak için barınma imkânı da sunuyor. Danışman öğretmenlerin gözetiminde yurtlarda kalan öğrenciler, Kanada'da güvenli bir eğitim alıyor.

Bilim, sanat, spor ve müzik alanındaki başarılarıyla dikkat çeken okula Türkiye’den artan ilgi sonucu kız ve erkek liseleri ayrılırken, yatılı yurt imkânları da genişletildi.

EĞİTİMDE KANADA FARKI

En çok eğitimli nüfusun yaşadığı ülke sıralamasında birinciliğini koruyan ve eğitimde uluslararası saygınlığa sahip Kanada, pek çok ülkeden başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir ülke. YÖK, ülkenin devlet üniversitelerinin denkliğini tanıyor.

Liseyi Kanada’da okumak isteyen Türk öğrenciler, Türkiye’deki üniversitelere de kolaylıkla yatay geçiş yapabiliyor. Kanada’da kolej ya da üniversite mezunu olan öğrencilerin vatandaşlığa ilk adım olan göçmenliğe başvurabilmeleri de önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

KANADA ÜNİVERSİTELERİNİN YARISI, DÜNYADA İLK 500’DE

Kanada'daki toplam 55 üniversiteden 27'si dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alıyor. Kanada'da üniversiteye giriş sınavı yok. Lise son sınıfın ortalamasına göre üniversiteye giriş yapılıyor.

Nil Akademi’ye ( www.nileacademy.ca ) kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt başvurusu ve vize işlemlerini, okulun Türkiye temsilciliğini yapan Üsküdar merkezli Kanada Eğitim Danışmanlığı ( www.kanadaegitimdanisman.com ) şirketi yürütüyor.