İngiltere’nin başkenti Londra’da iki gün boyunca sürecek geniş çaplı bir terör tatbikatı uygulanacak.

Tunus’ta lüks bir oteli hedef alan terör saldırısında hayatını kaybeden ve çoğunluğu İngiliz vatandaşı olan 38 kişinin ardından özellikle silahlı saldırılara yönelik yapılan büyük tatbikat, İngiltere’nin başkenti Londra’da uygulamaya kondu.

BBC’nin haberine göre, yaklaşık bin polis memuru, Londra’nın farklı bölgelerinde terör tatbikatı için hazır bulunuyor. Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan-Howe, bu tatbikatın özellikle Tunus’ta son yaşanan silahlı saldırıdan sonra benzer bir saldırıyı önlemek amacıyla yapıldığını açıkladı. Howe, bu uygulamanın sadece tek bir güvenlik gücüne bağlı olarak değil, tüm kurumları kapsayan, uzun soluklu ve planlanmış bir çalışmanın örneği olduğunu belirtti.

Başkent Londra’da en son benzer bir tatbikat, 2012 yılında şehrin tren istasyonlarına düzenlenebilecek kimyasal saldırılara yönelik uygulanmıştı. Şimdi uygulanan tatbikatta ise silahlı terör saldırıları üzerine odaklanılıyor. Ülkenin güvenlik güçlerinin yanı sıra İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), Londra Ulaşım, ambulans hizmetleri ve itfaiyeler de tatbikatta hazır bulunuyor. Bugün başlayan terör tatbikatının yarın akşam saatlerinde sona ereceği öğrenildi.