Louisiana Eyalet Kongresi’nde düzenlenen ‘Turki-Amerikan Dostluk Resepsiyonu’nda senatör ve milletvekillerine maklube ikram edildi. ABD’nin hemen her eyaletinde gerçekleştirilen ‘Türk Günü’ etkinliği, Louisiana’nın başkenti Baton Rouge'da ilginç görüntülere sahne oldu.

Davetlilere 'maklube' isimli yemeğin ikram edildiği program büyük ilgi gördü. Maklubeyi tadan milletvekili ve senatörlerden bazıları yemeğin tarifini isterken kimi davetliler de yemekle birlikte fotoğraf çektirdi.

Her yıl Louisiana Eyalet Kongresi’nde düzenlenen resepsiyonu bu sene Atlas Vakfı ile Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Kongre Binası'nda yapılan etkinliğin ev sahipliğini ise Louisiana Federal Senatörü Bill Cassidy yaptı. Cassidy dışında çok sayıda eyalet senatörü ve milletvekili programa destek verdi.

Dostluk resepsiyonuna senatörler, milletvekilleri ve Kongre çalışanlarının yanı sıra Baton Rouge şehir meclisi üyeleriyle birlikte çok sayıda kurumun üst düzey yöneticileri katıldı.

Programda, daha önce iki defa Türkiye’yi ziyaret eden Senatör Elbert Guillory, önümüzdeki seçimlerde vali yardımcılığına aday olacağını açıkladı. Guillory, seçildiği takdirde Louisiana eyaleti ve Türkiye arasında ilişkilerin geliştirilmesinin kendisinin öncelikli politikaları arasında yer alacağını söyledi.

Eyalet Milletvekili Roy Burrell, uzun zamandır Türk toplumu ile irtibatlı olduğunu ve Türk-Amerikan toplumu tarafından düzenlenen bu faaliyetlerin ikili ilişkileri geliştirme adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Clay Schexnayder ise son iki yıldır bu Türk Günü Resepsiyonu'na katıldığını ve programın kendisine önemli bir deneyim kazandırdığını belirtti. Schexnayder, ilk fırsatta Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini belirtti.

Resepsiyona hasta yatağından kalkarak geldiğini belirten Louisiana Kongresi Eğitim Komisyonu Başkanı Milletvekili Steve Carter, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye bir seyahat gerçekleştirdiğini söyledi. ‘‘Bu gezi benim için inanılmaz bir kazanım oldu. Türkiye’nin neden tarih boyunca önemli olduğunu daha iyi anladım’’ diyen Carter, mevkidaşlarına da mutlaka Türkiye'yi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Resepsiyona eşi ile birilikte katılan Senatör Francis Thompson, Türk toplumunun Louisiana da oynadığı aktif rolden çok memnun olduğunu söyledi. Senatör Francis, ‘‘Türk toplumu eyaletimizde köprü görevi görüyor, insanlarımızın arasında gücen, huzur duygularının güçlenmesine katkıda bulunuyor. Sizlerin samimiyeti inanıyorum ki başarınızın da anahtarı’’ diye konuştu.