Alman havayolu şirketi Lufthansa’da pilotların greve gitmesi sebebiyle 750’den fazla uçuş iptal edildi. Grevler nedeniyle 80 bin kadar yolcu da havalimanlarında kaldı. Grevin yarın da devam etmesi bekleniyor.

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da pilotlar greve gitti binlerce yolcu mağdur oldu. Alman havayolunun pilot sendikası Cockpit'in çağrısı üzerine pilotlar iş bıraktı. Lufthansa şirketi, pilotların grevi sebebiyle kısa ve orta mesafeli 750 uçuşunu iptal etti. Grevden dolayı yaklaşık 80 bin yolcunun etkilendiği bildirildi.

Alman havayolu şirketi, yolculara uçuş tarihlerini değiştirmeleri veya tren kullanmaları çağrısında bulundu. Lufthansa'nın resmi internet sayfasında açıklanan listede, iptal edilen uçuşların çoğunun Frankfurt ve Münih'e inecek veya bu kentlerden kalkacak seferleri kapsadığı görüldü.

Öte yandan pilot sendikası Cockpit'ten yapılan yazılı açıklamada ise yarın uzun mesafeli uçuşlardaki ve Lufthansa Cargo'daki pilotlara iş bırakmaları çağrısında bulunuldu. Açıklamada, grevin hedefinin toplu sözleşmenin sonuçlanması olduğu ifade edildi. Lufthansa şirketinin üzerindeki baskıyı artırmak için grev kapsamının genişletildiği bildirildi.

Sendika ile şirket yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş sürelerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa, pilotlarda en erken emekliliğe geçişi 55'ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor. Sendika ise bu teklife karşı çıkıyor.