Macaristan Corvinus Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen üniversite öğrencileri İstanbul'u keşfe çıkacak. Türk girişimciler tarafından 2005'te açılan Diyalog Platform Derneği desteğinde Corvinus Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen öğrenciler, 5 günlüğüne İstanbul'a geliyor.

En başarılı Türkçe öğrencilerinden seçilen 14 öğrenci, 2 Eylül'de İstanbula gitmeyi dört gözle bekliyor. Gezi kapsamında öğrenciler Türk kültür ve tarihi yerleri ve sarayları ziyaret edecek. Türk yemek kültürünü de oldukça merak eden öğrenciler, kahvaltı ve çayı yerinde görecek olmanın heyecanını yaşıyor.

TÜRKÇE KURSLARI TÜRK KÜLTÜRÜNE AÇILAN KAPI

Macaristan'ın en popüler üniversitesi Corvinus'ta 2012'den beri devam eden Türkçe kursları, Diyalog Platform Derneği organizesinde Türk öğretmenler tarafından veriliyor.

Başarılı öğrencilerden 30 kişi ilk defa 2012'de iki grup halinde Türkiye'ye gelmiş, gezi kapsamında İstanbuldaki tarihi ve kültürel yerleri, camileri ve sarayları gezmişTİ. Boğaz turu yapan grup Türk kebabının tadına bakmıştı. Edirne'deki Selimiye Camii'ni ziyaret eden grup Tekirdağ'da bulunan Macar kahraman Rakoczi Ferenc müzesini ziyaret etmişti.

Kurulduğu günden bugüne Türk-Macar ilişkilerinin gelişmesi için çalışan ve Macaristan'da Türkiye'nin sesi olan Diyalog Platformu, kültürel faaliyetlere ağırlık veriyor. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Macaristan Diyalog Platformu Başkanı B. Ömer Almak, gelişen Türk-Macar ilişkilerinin kültürel boyutuna önem verdiklerini söyledi. Bu bağlamda Türkçe kurslarının önemli olduğunu ve bugüne dek yüzlerce Macar'a Türkçe öğrettiklerini aktaran Almak, başarılı öğrencileri Türk işadamlarının desteğiyle Türkiye'ye götürdüklerini ve böylece iki halk arasında etkileşimi artırdıklarını ifade etti.