Macaristan’da faaliyet gösteren Prizma Eğitim Vakfı bünyesinde bulunan Orkide Eğitim Kurumları'nın ülke genelinde düzenlediği matematik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende konuşan Macaristan Eğitim Bakanlığı yetkilisi Orkide Okulları’nın eğitim sistemini desteklediklerini söyledi. Öğrencilerin matematik alanındaki eksiklerinin giderilmesi adına gayret gösteren eğitimcilere teşekkür eden Borosán, bu profesyonel yarışmaların devamının getirilmesini istedi.

Budapeşte Onuncu Bölge Belediye Başkanı Radványi Gábor ise Orkide Okulları'nın bölgeye tenk ve güç kattığını dile getirdi. Okulları bizzat gezdiğini ve onlara hayran kaldığını ifade eden belediye başkanı, modern binalarda Türk tarzı verilen eğitimden Macar eğitim sisteminin öğreneceği çok şey olduğunu dile getirdi.

Orkide Okulları Genel Müdürü Efgan Ünlü ise Macarların matematik yarışmasına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, yarışmaya önümüzdeki yıl 80 bin kişinin üzerinde katılımın gerçekleşeceğini umduklarını ifade etti.