Macaristan Parlamentosu, Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkıları nedeniyle, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar’a şükran plaketi sundu.
Macaristan’ın ana muhalefet partisi JOBBİK’in lideri, aynı zamanda Macar-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Eş Başkanı olan Gabor Vona, Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar’a şükran plaketi sundu. Macaristan Parlamentosu’nda gerçekleşen plaket töreni öncesi konuşan, Türk dostu olarak bilinen Macar siyasetçi Gabor Vona, MÜSİAD Macaristan temsilcisi olarak 2 yıl önce göreve başlayan Fadıl Başar’ın Macaristan ve Türkiye arasında yaptığı olağan üstü çalışmalarıyla ekonomi, spor, siyaset, kültür, eğitim konularına büyük destek verdiğini, en son olarak ise Çanakkale ile Macaristan’ın Tapolca şehirlerinin kardeş şehir olmasına vesile olduğunu belirtti. Özverili çalışmaları nedeni ile Fadıl Başar’a şükran plaketi sunmak istediklerini söyleyen Vona, Başar’ı bu göreve getiren MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Nail Olpak’a da teşekkür ettiklerini açıkladı.
Şükran plaketini alan Fadıl Başar İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıldan bu yana Macaristan’da yaşadığını, 2014 yılından bu yana ise MÜSİAD Macaristan Temsilciliği görevinde bulunduğunu, kendisine bu onuru yaşatan Macaristan’ın en büyük ikinci partisi olan JOBBİK’in lideri Gabor Vona’ya çok teşekkür ettiğini söyledi. Başar, “Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarının 2 büyük eksiği var. Birincisi hala bu ülkede bir Türk bankası bulunmuyor. Uluslararası Budapeşte Hava Limanı’nı işleten Türk firması ve THY’nin bu ülkedeki yıllık cirosu 50 milyon doların üzerine çıkmaktır, bu bile bir Türk bankasının şubesinin açılması için yeterli bir sebeptir. Diğeri ise Macaristan’da halen bir turizm ataşemizin olmamasıdır. Macaristan’a Viyana’daki turizm ataşesi bakmakta, hatta şimdi orada da olmadığından oraya da vekaletten İsviçre bakıyor. Bu konuda Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüştük, en kısa zamanda isteklerimizin yerine getirileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Gabor Vona ise, Başar’ın son dönemlerde Macaristan-Türk ilişkilerine büyük katkı sağladığını, ülkelerin refahı için ekonomik açıdan işbirliklerine ihtiyaç duyduklarını, karşılıklı olarak ihracat ve ithalat yaparak ülke ekonomilerine maddi açıdan gelir sağlayacak projelerin ortaya çıkması için gayret sarf ettiklerini, MÜSİAD’ın son 2 yıl içinde Macaristan’da yaptığı faaliyetlerden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.