Macaristan'ın en popüler üniversitesi Budapeşte Corvinus Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen öğrenciler, Macaristan Diyalog Platformu’nun organize ettiği kahvaltıya katıldı. Seçmeli ders olarak Türkçe eğitimi alan üniversitenin farklı bölümlerinden gençler, kahvaltıya hayran kaldı.

Türk çayı ve böreğini ilk defa tadan öğrenciler, kahvaltının zenginliği karşısında adeta büyülendi.

Böyle bir kahvaltıya ilk defa katıldığını belirten öğrencilerden Tamas Zambo, "Türk kahvaltısı benim çok hoşuma gitti. Özellikle böyle büyük bir aile ile farklı ve özel yiyecekler ile yavaşça ve güzelce kahvaltı yapmak ilginçti ve bu benim için iyi bir başlangıç oldu.’’ diye konuştu.

Diğer bir öğrenci Mate Deak da "Türk kahvaltısına hayranım ve sık sık Türklerle biraraya gelip Türk çayıyla kahvaltı yapmak istiyorum." diye konuştu.

Kahvaltı sonrası Türk kahvesinin tadına bakan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE SEVDALISI MACARLAR YETİŞİYOR

Macaristan Diyalog Platformu’nun dört yıldır Budapeşte Corvinus Üniversitesi’nde organize ettiği Türkçe dersleri, öğrencilerin favorisi haline gelmiş durumda. Sadece Türkçe öğrenmekle kalmayan üniversiteliler, Türk kültürünü de yakından tanıma gayreti içerisinde.

Türkçe öğretimi dışında Türk kültürünün Macaristan’daki temsilcisi konumunda bulunan Diyalog Platformu, on yıldır Türkçe öğretimi ve Türk kültürünün doğru tanıtılabilmesi için seferber olmuş durumda.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Macaristan Diyalog Platformu Başkanı B. Ömer Almak, on yıldan beri Macar ve Türk dostluğunun pekişmesi için çalıştıklarını, iki ülkenin yararına ve iki ülke insanının birbirini doğru tanıması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

'Türkiye Sevdalıları' adında bir klüp de kurduklarını ifade eden Almak, Türkiye’yi, Türk insanını ve kültürünü seven Macarların bu platform altında birleştiklerini söyledi. Almak, "Dernek olarak üniversitelerde ücretsiz dersler veriyoruz. Kültürümüzün doğru tanıtımı adına öğrencilerle Türkiye gezileri ve Macaristan içinde Türk kültür turları ve piknikler düzenliyoruz. Tabi buradan bu programlar için bize destek olan başta Macaristan’ın eski Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaattin Nakiboğlu Bey olmak üzere bütün Türk işadamlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ramazan festivalleri ve konferanslar düzenleyen dernek yardım faaliyetlerinde bulunup kitap çevirisi de yapıyor.