İspanyol polisi, paraya ihtiyacı olan Faslı bir göçmenin böbreğini 7 bin dolara satın almaya çalışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Söz konusu böbreğin alıcısının, bir mafya babasının hasta oğlu olduğu bildirildi.

Polisin verdiği bilgiye göre, önce böbreğini satmaya razı olan Faslı göçmen klinik testleri sırasında bundan vazgeçti. Ancak adamı kaçıran çete üyelerinin, onu döverek ölümle tehdit ettiği belirtildi.

HIRSIZLIĞA YETENEKLİ KIZ ÇOCUKLARINA 100 BİN DOLAR BONSERVİS

Öte yandan, iki yıldır takip edilen çetenin zenginlerin evlerini soyduğu ve 2 milyon 200 bin Euro para çaldığı kaydedildi.

Hırsızlık için kız çocukları kullanan gruptan, 48 kişi gözaltına alındı. Hırsızlık çetesinin, çocukların yeteneğine göre her biri için 100 bin Euro'ya kadar para teklif ettiği not edildi.

İspanyol polisi operasyonun, İspanya Organ Nakli Kuruluşu (ONT), Almanya Polisi ve Belçika Polisi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

23 senedir organ naklinde dünyada 1 numara olan İspanya’da, bir milyonda 36 kişi organ bağışı yapıyor. Organ nakli kaçakçılığı suçları, 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.