İsveç'in başkenti Stockholm'de ulaşım hizmetlerini sağlayan SL firmasının CEO’su Anders Lindström’ün bugün işine son verildi.

Geçtiğimiz hafta cüzdan çaldığı gerekçesi ile Hong Kong’ta gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunarak yaklaşık 6 bin kron para cezasına çarptırılan Anders Lindström, bugün kıdem tazminatı verilmeden işten atıldı.

Dagens Nyheter gazetesinde yer alan habere göre, olay duyurul duyurulmaz Anders Lindström'ü açığa alan Stockholm İl Konseyi, bugün toplanarak onun işten alınmasını karara bağladı. Lindström'e normal şartlarda, işten çıkarılması durumunda verilmesi iş sözleşmesiyle şarta bağlanan 3 milyon 840 bin kronluk kıdem tazminatı da ödenmeyecek.

2 MİLYON KRON MAAŞ ALIYORDU

Asker kökenli olan Lindström, 30 yıl görev yaptığı İsveç ordusunda korgeneral rütbesine kadar yükselmişti.

Yıllık 2 milyon kronun (650 bin lira) üzerinde geliri olan 60 yaşındaki Anders Lindström, iş gezisi için bulunduğu Hong Kong’dan dönüş için havaalanında uçağa binerken, hırsızlık şüphesi ile gözaltına alınmıştı.

Lindström daha sonra yaptığı açıklamada, “Eşime hediye almak için havaalanında bir mağazaya girdim. Bir cüzdan gördüm, gayri ihtiyari cebime koydum. Ama çıkarken ücretini ödemeyi unuttum. Uçağa binerken polisler beni durdurdu. Bu benim için korkunç bir deneyimdi. Hayatımda ilk kez bir suçlu gibi hissettim.” diye konuşmuştu.