Neonazi cinayetleri davasında ifade veren Keupstrasse saldırısı mağduru Melih K., çivili bombalı saldırısında polisin kendilerinden şüphelendiklerini söyledi.

Arkadaşı Sandro D. ile yemek aldıkları döner dükkanından çıktıktan sonra bombanın patladığını kaydeden K., "Ne olduğunu anlayamadık. Her taraf toz duman oldu. Saçım ve yüzüm yandı. Ambulans geldi ve suni komaya girdim ve üç gün sonra hastanede kendime geldim. O gün kimse ebeveynlerime haber vermemiş. Büyük annem saldırıyı Türkiye'de medyadan görmüş. Anne babam ancak gece hastaneye gelmişler. Ayrıca polis onlara şüpheli olduğumuzu söylemiş." dedi.

Arkadaşı D. ile görüşmelerine izin verilmediğini belirten Melih K., DNA ve parmak izlerinin alındığını da anlattı. Polise verdiği ifadede saldırganların Naziler olabileceğini ve bu sokaktakileri mezara götürmek isteyenler olabileceğini söyleyen K., duruşmada ise "Türklerin yoğun yaşadığı yere yapılan saldırının ardında Neonaziler olduğunu anlamak için soruşturmacı olmaya gerek yok." dedi. Saldırıda vücuduna 9 şarapnel parçası isabet eden K., sağlık sorunları olduğunu ve meslek eğitimini yarıda bırakmak zorunda olduğunu ifade etti.