Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AK Parti üyesi olmadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu da bana danışmanlık teklif etseydi, kabul ederdim." dedi.

Etyen Mahçupyan Belçika’nın ‘MO Nieuws’ dergisine verdiği röportajda AK Parti içerisinde olmasının Ahmet Davutoğlu veya Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyetlerinden değil, siyasete duyduğu meraktan kaynaklandığını aktardı. AK Parti üyesi de olmadığın belirten Mahçupyan, bu tarz bir danışmanlık teklifi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da gelseydi kabul edebileceğini söyledi.

AK Parti’nin başarısı için çalıştığını söyleyen Etyen Mahçupyan, daha önce Refah Partisi'ne, şimdi de AK Parti’ye oy verdiğini ifade etti.

Başdanışman Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye siyasetinde en çok nefret edilen ve hakarete uğrayan şahıs olduğunu da söyledi. Mahçupyan, "AK Parti Hükümeti'ne ve Erdoğan’ın şahsına büyük bir direnç var. Erdoğan Türk siyasetindeki en çok nefret edilen ve en çok hakarete uğrayan şahıs. Erdoğan da bir gün hakaret eden herkesi mahkemeye çıkarmak için avukatına talimat verdi. Bu onun kişiliği ve şahsiyetiyle alakalı." dedi.