Avustralya Federal Mahkemesi, internet sağlayan şirketlere başvurarak, “The Dallas Buyers Club” isimli filmi internetten yasa dışı yollarla yükleyen bütün Avustralyalıların adreslerini istedi.
Bu Avustralya’da internetten korsan film indirenlere karşı alınan tarihi bir karar olarak algılandı. 2013 yılı yapımı “The Dallas Buyers Club” isimli filmin haklarını elinde bulunduran şirket açtığı davayı kazandı.
Federal mahkeme aralarında iiNet isimli internet temin eden kurumların bulunduğu şirketlerden Avustralyalı müşterilerinin detaylarını resmen istedi. Federal yargıç Nye Perram internet şirketlerinin bu müşteri detaylarını kendisine vermek zorunda olduklarını söyledi. Ancak Perram söz konusu listenin ilan edilmeyeceğini ve filmi internetten yükleyenlere gidecek olan mektupların kendisi tarafından gönderileceğini bildirdi.
Yapılan araştırmada “The Dallas Buyers Club” isimli filmin toplam 4726 Avustralyalının internetten yasa dışı olarak bilgisayarlarına yüklediği tespit edildi.
Öte yandan internet servisi sunan şirketler bir açıklama yaparak, her filmin 10 dolardan daha az bir ücrete sahip. Bu miktarların kişilerden alınabileceğini düşünmek makul olmadığını belirttiler.
Filmin haklarını elinde bulunduran LLC isimli şirketin avukatı Michael Bradley ise mahkeme kararının internetten yapılan yasa dışı film yüklemelerine karşı atılmış önemli bir ilk adım olduğunu söyledi. Bradley, “Avustralya internetten korsan film yükleme konusunda en yüksek oranlara sahip olan ülkelerden birisi. Bu durumun değişmesi için iyi bir adım atıldı.” dedi.