Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova şehrinde dün sabah polis ile silahlı bir grup arasında çıkan ve akşam geç saatlere kadar devam çatışma, bugün öğle saatlerinde sona erdi. Çatışmada ölen polis sayısının 8 ulaştığı iddia edildi.

Yaşananları olağanüstü bir durum olarak değerlendiren Kumanova Belediye Başkanı Zoran Damianovski, basın açıklamasında "Okullar tatil edildi yine de sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. Pazar günü de 2 polis ve birkaç sivil yaralandı." ifadelerini kullandı.

Makedonya Polici sözcüsü Ivo Kotevski ise operasyonun sona erdiğini bildirdi. Kotevski, "Silahlı grubun 3 lideri ve 30 kişi birlikte teslim oldu. Çok sayıda silah ele geçirildi. Balkanların en tehlikeli grubu yıkıldı." dedi

Öte yandan Üsküp'te bulunan Kosova Devlet TV muhabiri, ölen polis sayısının 8'e ulaştığını iddia etti. Medya, polisin bölgeden ayrılmaya başladığını bildirdi. Kumanova'da elektrikler kesik ve halk panik halinde.

Dün teslim olan zanlılar, mahkemeye sevk edildi. Başbakanlık'tan henüz bir açıklama yapılmadı. Cumurbaşkanı İvanov güvenlik konseyini topladı.

Çatışmada kaç sivil ya da saldırgan öldüğü henüz açıklanmadı. Polis şehitlerden birinin, Isamedin Osmani adlı Arnavut olduğu bildirildi. Şehitler bugün defnedilecek.