Makedonya'da hükümetin suç dosyalarının medyaya yansıması üzerine birkaç aydır süren siyasi gerilim, geçtiğimiz günlerde yaşanan hükümet karşıtı kitlesel eylemlerle zirveye ulaştı. Kumanova şehrinde dün sabah başlayan ve bugün geç saatlere kadar devam çatışmalarda 5 polis öldürüldü, en az 30 kişi yaralandı.

Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Jankullovska, gece yaptığı basın açıklamasında, "Terörist silahlı grup ile çatışmada 5 polis hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Polislerin kimlikleri yakında ailelerine bildirilecek. Bu polisler vatanı korunmak için hayatını verdi. Silahlı gruplardan hayatını kaybedenlerin sayısını bilmiyoruz ama çok olabilir. Durumun tehlikesi devam ediyor. Ayrıca 30 sivil gözalltına alındı ve saldırganlarla bir ilişkileri var mı diye sorgulanacaklar" dedi.

Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü İvo Kotevski de, ülkeye kaçak yollarla giren silahlı bir grubun kamu binalarına saldıracağı istihbaratı üzerine operasyon düzenlediklerini söyledi. Kumanova'da yaşayanlara sokağa çıkmama uyarısı yapılıyor.