Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova şehrinde bu sabah çıkan çatışmayla ilgili Üsküp'te basın toplantısı düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü İvo Kotevski, ülkeye kaçak yollarla giren silahlı bir grubun kamu binalarına saldıracağı istihbaratı üzerine operasyon düzenlediklerini söyledi. Çatışmada ölen ve yaralananlar ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen sözcü, "Komanova halkına soğukkanlı olmaya daver ediyorum." dedi.

Arnavut basını ise lağvedilen Kosova Kurtuluş Ordusu üyesi Fadil Feyzullahi'nin operasyonda öldüğünü duyurdu. Çatışmada 5 kişinin öldüğü öne sürülmüştü. Arnavutluk ve Kosova hükümetleri, Makedonya'daki Arnavut halkına soğukkanlı davranması ve çatışmadan uzak durması çağrısı yaptı.

ABD'nin Üsküp Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise çatışmada ölenlerin ailelerine başsağlığı dilendi ve "Durumu yakından takip ediyoruz ve siyasi liderlerle temas halindeyiz." denildi ve vatandaşlara itidal tavsiye edildi.

Bu arada Kumanova'da yoğun güvenlik önlemleri sürerken, Makedonya-Sırbistan otoyolu da ulaşıma kapatıldı. Yaralı polislerin kaldırıldığı Üsküp Devlet Hastanesi ve askeri hastanese çevresine sivil araçların yaklaşmasına izin verilmiyor.