Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yine trenler gecikmeli çalıştı. Makinistlerin grevi nedeniyle eyalet genelinde trenlerin sadece üçte biri ancak normal seyrine devam edebildi.

Makinistler Sendikası (GDL) yük treni makinistlerinin Salı günü öğle vakti başlayan grevlerini Cuma sabahına kadar sürdüreceklerini, yolcu treni makinistlerinin ise toplam 43 saat grevde olacaklarını duyurdu. Sabahtan itibaren trenle işe ve üniversiteye gidecekler ana istasyonlarda büyük kalabalıklar oluşturdu.

Gitmek istedikleri yerlere farklı alternatifler arayan yolcuların bir kısmı yolcu otobüslerini kullanırken kimiside Deutsche Bahn (DB) tarafından yolcuların mağduriyetini minimuma indirmek için oluşturulan alternatiflere yöneldi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler bu noktada iyi bir alternatif oluşturdu. DB'den yapılan açıklamaya göre KRV genelinde özellikle iki noktada Hagen-Vorhalle ve Köln-Gremberg'te trenlerin hiç çalışmaması nedeniyle büyük kaos oluştu.

Trenlerin çalışmamasının sebebi ise DB ile GDL arasındaki maaş tarifeleri konusundaki anlaşmazlık. İki kurum arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanan grevlerin yedincisi yaşanıyor. GDL makinistlerin greve katılımından memnun olduğunu açıkladı. Katılımın tabanda kabul gördüğüne vurgu yapılarak makinistlerin yüzde 90 oranında greve katıldığı kaydedildi. Sendika yetkilileri grevi yerinde görmek için Köln, Dortmund, Essen ve Düsseldorf istasyonlarında makinistlerle buluşacak.