Malavi’nin başkenti Lilongwe şehrinde bulunan Bedir Koleji’nde verilen iftara katılan bakanlar ve milletvekilleri, Türk eğitim gönüllülerinden daha fazla okul istedi. Eski İçişleri Bakanı Aaron Sangala, “Bedir bize farklı inanç ve kültürlere sahip olan insanları barış ve saygı içinde yaşayabileceğini gösterdi.” dedi.

Uluslararası Bedir Koleji’nin Lilongwe Kampüsü’nde gerçekleşen iki ayrı iftara İçişleri Bakanı Atupele Muluzi, eski İçişleri Bakanı Aaron Sangala, Eski Enerji Bakanı Ibrahim Matola, 25 milletvekili ve 6 bakanlığın müsteşarları katıldı.

Bedir Koleji’ni uzun yıllardır yakından tanıyan Aaron Sangala, iftarın ardından davetliler adına şöyle konuştu, “Fethullah Gülen Hocafendi’nin ‘Bir Müslüman terorist olamaz, bir terörist de Müslüman olamaz’ sözünden çok etkilendim. Esas problemin cahillik olduğunu ve bunun çözümünün de ancak eğitim ile olacağının tesbiti çok orijinal ve doğru bir tesbittir. Gülen hareketi gerçek bir diyalog kurma adına, farklı inanç, kültür ve düşünceye sahip insanları biraraya getirip, barış ve saygı içinde yaşayabileceğimize dair canlı bir örnek teşkil ediyor”

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını dile getiren bakan ve vekiller, Malavi’deki Türk okullarının ülke için büyük bir sanş olduğunu, ‘eğitime farklı bir bakış açısı getiren’ bu okullarının sayısının artması gerektiğini ifade etti.

Bedir Koleji Müdürü Ramazan Saban, Cihan Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Dünyanın en fakir ülkelerinden olan Malavi’de okulların üviversiteye öğrenci gönderme oranı yüzde 1; Bedir’in ise yüzde 84. Bu yüzden okulumuz bakanların, vekillerin, müşteşarların övgüsünü kazanıyor. Güney Afrika, Tanzanya, Nijerya’da düzenlenen bilim olimpiyatlarında altın, gümüş ve bronz madalyalarımız var. 3 lise ve 3 ilköğretim okullalarımızda toplam 600 öğrenci eğitim alıyor.”