Balayı çiftlerinin gözdesi Maldivler nerede yer alır? Maldivler hangi ülkededir? Maldivler hangi kıtada yer almaktadır? Maldivlerde balayı nasıl yapılır? Maldivler Hint Okyanusu'nda mı? Hint Okyanusu Akdeniz'de mi, Büyük Okyanusta mı, Adriyatik'te mi?

 Balayı çiftlerinin gözdesi Maldivler nerede yer alır?

A. Hint Okyanusu
B. Akdeniz
C. Büyük Okyanus
D. Adriyatik

Maldivler Nerededir?

Maldiv Adaları, resmi adı ile Maldivler Cumhuriyeti, Hint Okyanusunda Sri Lanka'nın yedi yüz kilometre güneybatısında bulunan bir adalar Topluluğudur. Hindistan' ın güney sahillerine ise 350 kilometre uzaklıkta bulunur ve 300 binden fazla insana ev sahipliği  yapar



Hindistan' ın güneyinde ve Sri Lanka'nın batı kısmındaki Laccadive Denizi olarak adlandırılan bölgede konuşlanmıştır. Kuzeyinde en yakın yerleşim birimi çok bilinmeyen Minicoy adası, güneyinde ise hala İngiltere' ye ait olan Chagos takımadaları bulunur. Gmt +5 saat diliminde yer alan Maldivler, isyanbul'dan direk Türk Hava yolları uçuuşları ile 8 saat, Emirates hava Yolları ile Dubai aktarmalı olarak beklemelerle beraber 10 saat ve Qatar Hava yolları ile Doha aktarmalı olarak gene 10 saat mesafededir.