Malezya, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de düzenlediği operasyona destek amacıyla bölgeye savaş jetleri göndereceğini açıkladı.

Suudi Arabistan öncülüğünde Riyad merkezli yürütülen 'Umuda Dönüş' operasyonuna Körfez ülkelerinden, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır ilk destek veren ülkeler olarak kayda geçmişti. Bugün ise Malezya'nın da Yemen'de devlet binalarını ele geçiren Husi milislerine karşı Riyad'ın yanında olduğu ve savaş uçaklarını koalisyon güçlerinin emrine vereceği açıklandı. Uçak ve asker sayısıyla ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi. Geçtiğimiz hafta da Senegal devleti, koalisyon güçlerine destek amaçlı 2100 askerini göndereceğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı. Koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, 22 Nisan’da Yemen'de Husilere yönelik başlattıkları 'Kararlılık Fırtınası' hareketinin sona erdiğini ve Yemen'i yeniden tesis için 'Umuda Dönüş" Operasyonu'na başladıklarını açıklamıştı.