Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Avustralya'ya gelmekte olan MH148 uçuş numaralı uçak, motorunda yangın çıktığını gösteren alarm nedeniyle Melbourne Havaalanı'na acil iniş yaptı. Havada bütün yakıtını boşaltarak iniş yapan ve toplam 300 yolcunun bulunduğu uçakta, inişten sonra yapılan incelemede herhangi bir yangın tehlikesinin bulunmadığı tespiti yapıldı.

Kuala Lumpur'dan Avustralya'ya gelmekte olan MH148 uçuş numaralı uçağın Melbourne yakınlarında motorunda yangın olduğunu gösteren alarmı çalıştı. Pilot alarm nedeniyle uçak inişe geçmeden önce bütün yakıtını havada boşalttı. Melbourne şehri üzerinde uçan yolcu uçağı, inişe geçmeden önce sahil üzerinde 5 tur attı. Yakıt boşaltma işleminden sonra inişe geçen uçak, yerel saatle 02.20’de güvenli bir şekilde yere indi.

Malezya Havayollarını'na ait uçağın inişi sırasında ambulanslar hazır bekletildi. Yolcuların indirilmesinin ardından uçak incelemeye alındı. Ancak teknisyenlerin uçakta yaptığı tetkiklerde herhangi bir yangın tehlikesi izi bulunamadı.