Mali’nin başkenti Bamako’da bir gece kulübüne yüzü maskeli ve silahlı bir kişi tarafından ateş açılması sonucu 5 kişi öldü, en az 10 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, olay dün gece yarısı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece kulübüne gelen saldırgan, ilk önce güvenlik görevlisini yaraladı. Daha sonra restoranın üst katına çıkan silahlı şahsın etrafa ateş etmesi sonucu biri Fransız, biri Belçikalı ve üçü Malili olmak üzere toplam 5 müşteri hayatını kaybetti. 2'si BM gücünde görevli İsviçreli olmak üzere 10'dan fazla yaralının olduğu ve tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ve Başbakan Modibo Keita, bakanlar kurulunu güvenlik gerekçesiyle olağanüstü topladı ve olayı kınadıklarını açıkladı.

Saldırıyı ‘alçakça ve korkunç’ olarak niteleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler’in Mali’deki askeri gücü MINUSMA Genel Sekreteri de saldırıdan üzüntü duyduklarını ve kınadıklarını duyurdu.

Saldırının, Fransa ve Avrupa gibi yabancı ülkelerin, Mali’nin içişlerine karıştıkları gerekçesiyle yapıldığı iddia edildi.