Dünya Sağlık Örgütü ve Mali Sağlık Bakanlığı, Batı Afrika ülkelerinden Mali’nin Ebolasız bölgeye dahil olduğunu duyurdu.

Mali Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Mali Temsilciği tarafından yapılan ortak açıklamada, Mali sınırları içerisinde toplam 7 Ebola vakasının ölümle sonuçlandığı açıklandı. 2014 Aralık başındaki Ebola salgını teşhisinin üzerinden 42 gün geçtiği ifade edilen açıklamada kritik sürenin iki kere aşıldığı ve artık hiç kimsenin gözlem altında tutulmadığı vurgulandı.

Mali’de ilk Ebola vakası, Kaye şehrinde Gine asıllı küçük bir kızda 23 Ekim’de tespit edildi. Ardından başkent Bamako’daki özel bir hastaneye Gine’den getirilen hastaların ve bu kişilerin tedavisi ile ilgilenen doktor ve hemşirelere Ebola virüsü bulaşması sonucu ölümleriyle bilanço ağırlaştı. Toplam 7 kişi yaşamını yitirdi. Bu süreçte yaklaşık 450 kişi gözlem altında tutuldu.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Gine, Sierra Leone ve Liberya’da bugüne kadar 20 bin 747 kişide Ebola virüsü tespit edilirken, yaklaşık 8 bin 500 kişi ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

GİNE’DE OKULLAR AÇILDI, LİBERYA’DA ŞUBATTA AÇILIYOR

Batı Afrika ülkelerinden Gine’de okullar Ebola tehdidinin azalmasıyla birlikte dün açıldı. Liberya’da ise eğitime 2 Şubatta tekrar başlanacağı duyuruldu.