Mali'de faaliyet gösteren Türk okulu Horizon Koleji, Uluslararası Fransızca Edebiyat, Şiir ve Mizah Festivali'nde ülkede en iyi Fransızca öğreten okullardan seçildi. Okul ödülünü, Bamako Fransız Enstitüsü ve Mali Siten’k İletişim Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ödül törenine onur konuğu sıfatıyla katılan Fransa’nın Frankofoni Gelişim Bakanı Annick Gigardin’in elinden aldı.

Mali’de, Uluslararası Fransızca Edebiyat, Şiir ve Mizah Festivali kapsamında ülkedeki en iyi Fransızca öğreten okullara ödül verildi. Sahneye çıkan öğrencileri tebrik eden Fransız Bakana, Türk okulu öğrencileri dil öğrenmenin önemi konusunda sorular sordu. Gigardin, şiir ve ezber sunumlarını yapan talebelere ödül verdi.

Mali’deki Türk okullarını bu festival dolayısıyla daha yakından tanıma fırsatını bulduğunu belirten Mali Siten’k İletişim Derneği Başkanı Abdoulaziz Kone, "Horizon Türk Kolejlerinin de katıldığı bu festival aktiviteleri vasıtasıyla, Mali’nin geleceği olan gençlerin şiir ve yazma yetilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefledik ve okullarımız arasında seviye tespiti sonucu üç okul belirledik. Bu okullardan birisi Horizon Koleji oldu. Kendilerini tebrik ediyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Türk kolejlerinin kalitesini her yerde gösterdiğini vurgulayan Horizon (Ufuk) Türk Okulları Genel müdür Yardımcısı Erdal Karadeniz, "Resmi dili Fransızca olan bir ülkede, Türk okulu olarak Fransızca eğitim konusunda ödül almak, hele ki bu ödülü Fransızca Konuşulan Bölgelerden sorumlu Fransız bir bakanın elinden almak bizi ayrıca mutlu etti. Bu manada okulumuzdaki hem Malili, hem Türk öğretmenleri bu kaliteli eğitimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Verdiğimiz eğitimden dolayı doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Programda dans ve mizah gösterisi yapan Malili komedyenler renkli dakikalar yaşattı.

İlki başkent Bamako’da 2002 yılında açılan Ufuk Türk Okulları ulusal ve uluslararası başarıları nedeniyle ülkedeki otoriteler ve ileri gelenler tarafından takdir ediliyor.