Mali’nin Sevare şehrinde militanlar, Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinin kullandığı bir otele saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada, şu ana kadar en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu sabah yerel saatle 08.00’de başkent Bakamo’ya 600 kilometre mesafede bulunan Sevare Havaalanı'na yakın bir otele yapılan saldırı üzerine, hükümet güçleri silahlı saldırganları etkisizleştirmek için ağır silahlarla karşılık verdi. Görgü tanıkları da otelden dumanların yükseldiğini ve şiddetli silah seslerinin geldiğini söylüyor.

Ordu sözcüsü Souleymane Dembele yaptığı açıklamada, saldırıda ölen beyaz birisinin cesedinin otel önünde görüldüğünü, 2 Mali askerinin hayatını kaybettiğini, üzerinde bomba olan saldırganın da öldürüldüğünü ifade etti. Dembele, 4 BM görevlisinin otelden kaçmayı başardığını, Güney Afrika, Fransız ve Ukraynalı turistlerin hala otelde bulunduğunu belirtti.

Sevare şehri sakinleri ise medyaya yaptığı açıklamada, "İnsanlar evlerinden çıkamıyor. Saldırganlar hala otelde. Roket güdümlü el bombalarının ve silahların seslerini duyuyoruz." dedi. BM Barış Gücü (MINUSMA) sözcüsü Radhia Achouri saldırıyı doğrularken, oteldeki son durum hakkında yorum yapmadı. Achouri, otelde çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

El Kaide bağlantılı Ensar Din örgütü geçen ay başkent Bamako’da BM ve Mali askerlerine saldırmıştı. Mali’de militanlar, Pazartesi günü tarihi Timbuktu şehrine yakın askeri üsse saldırarak 11 kişiyi öldürmüşlerdi.