Pazar günü yapılan Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin galibi, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Peter Kurz oldu. 2007 yılından bu yana görevde olan Peter Kurz dün yapılan ikinci tur seçimlerde yüzde 52 oranında oy aldı.

İlk turda yüzde 30,7 olan katılım oranının daha da düşerek yüzde 28,7 olarak kayıtlara geçtiği seçimlerde Peter Kurz’un en yakın rakibi Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Peter Rosenberger ise yüzde 44,9 oranında oy aldı. Seçime katılım oranının çok düşük olmasında aşırı sıcakların da etkili olduğu tahmin ediliyor.

İkinci tur seçimlerde 235 bin seçmenin 67 bini sandığa gitti. Seçim sonuçlarını değerlendiren SPD Baden Württemberg Eyalet Teşkilatı Başkanı Dr. Nils Schmid, SPD’nin eyaletteki 12 büyükşehrin yarısında belediye başkanlığına sahip olduğuna dikkat çekti.

Haziran ayı ortasında yapılan ilk tur seçimlerde adaylardan hiç biri seçilmek için gereken salt çoğunluğu sağlayamadıkları için seçimler ikinci tura kalmıştı. Peter Kurz ilk turda 123 seçim bölgesinden yüzde 46,8 oranında oy alarak birinci olmasına rağmen seçilememişti. CDU adayı Peter Rosenberger ise oyların yüzde 33,8’ini almıştı.