Kazakistan'da 26 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nursultan Nazarbayev, mazbatasını alarak yemin etti. Başkent Astana’daki Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen yemin töreninde konuşan Nazarbayev, halka kendisine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür etti. Nazarbayev, önümüzdeki 5 yıl içerisinde hedeflenen bütün projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Akorda Sarayı’ndan motosikletli polisler eşliğinde törenin yapıldığı Bağımsızlık Sarayı’na gelen Nazarbayev, burada kendisini bekleyen askeri birlikleri selamladı. Daha sonra salona gelen Nursultan Nazarbayev, Merkez Seçim Kurulu Başkanı Kuandık Turgankulov’dan mazbatasını aldı. Anayasanın üzerine elini koyarak yemin eden Nazarbayev," Sadakatle ve yüksek görev bilinciyle anayasaya ve kanunlara uygun olarak Kazakistan halkına hizmet edeceğime ve vatandaşlarımın hak ve özgürlüklerini güvence altına alacağıma yemin ederim.’ dedi. Milli marşın okunmasından sonra Nazarbayev, Kazakistan bayrağını öptü ve saygı duruşunda bulundu.

Yemin töreninin ardından Kazakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından top atışı yapıldı.
Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimde 9.5 milyon seçmen sandık başına gitti. Nazarbayev oyların yüzde 95.7’sini alarak 5.ci dönem cumhurbaşkanı seçildi.