Amerikalı fast food zinciri McDonald’s CEO'su Steve Easterbrook, şirketlerinin ücret artışına gitmesini gururla karşıladığını söyledi.

McDonald's CEO'su Easterbrook, saatlik ücret artışında yerel bazda 1 dolar artırdığını açıklamıştı. Easterbrook, yönetim kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada MCDonald’s’ın 'modern gelişen bir fast food şirketi' olduğunu belirterek trende ayak uydurduklarını aktardı. Şirket dün yaptığı toplantıda, ücret artışını tartıştı. Bazı hissedarlar, maaş artışını desteklerken, bir kısmı ise buna gerek olmadığını ifade etti. CEO Easterbrook ise şirketin ücret artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öte yandan, şirketin 1 dolarlık artışı, işçiler tarafından yetersiz bulundu. New York, Chicago, San Francisco gibi yerlerde çok sayıda işçi, protesto gösterisi düzenleyerek saatlik asgari ücretin 15 dolar olması talebinde bulunmuştu. ABD’de 14 bin 300 şubesi olan McDonald’s geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, işçilere ücretli izin imkanının yanı sıra öğrenci çalışanlarının da eğitim masraflarına 700 dolar katkıda bulunacağını açıklamıştı.

2016 sonu itibariyle şirkete bağlı şubelerde çalışan işçilerin ücreti artışla birlikte saatlik 10 dolar olacak. McDonald's böylece maaş artışı konusunda ABD'de Wal-Mart, Target, TJ Max gibi büyük mağaza zincirleri arasına katılmış oldu.