23 Nisan coşkusu birçok şehirde düzenlenen etkinliklerle Almanya’da da yaşandı. Hamburg’da Eyalet Meclisi çocuklara bırakılırken, Frankfurt ve birçok şehirde belediye başkanları makamlarını çocuklara devretti. Makamları devralan çocuklar yetkililerden tüm çocuklar adına dikkate değer taleplerde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başta başkent Berlin olmak üzere Almanya’nın çeşitli şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Hamburg’da renkli görüntüler yaşandı. Hamburg Eyalet Meclisi bir süreliğine Türk öğrencilere emanet edildi.

Hamburg Stadtteilschule am Hafen Okulu’nun 15 Türk öğrencisi öğretmenleriyle birlikte Hamburg Eyalet Meclisi’ni ziyaret etti. Öğrencileri Meclis Başkan vekili Dietrich Wersich (CDU) ağırladı. Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşe Vekili Berati Alver’in de hazır bulunduğu ziyarette Wersich, meclis sıralarına oturan öğrencilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanının kendi partilerinden ve Hamburg Eyalet Meclisi’nden çıktığını hatırlatan Wersich hala mecliste 9 Türkiye kökenli eyalet milletvekili olduğunu belirtti. Wersich daha sonra meclis başkanlık makamını öğrencilere bıraktı.

Meclis Başkanlığı makamına Akın Altun otururken, Altun’a Büşra Karahan, Rana Fırtına, Ömer Pesen ve Fuat Aldemir eşlik etti. Altun meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada çocuklar için daha fazla bisiklet yolu, park alanı, ders kitaplarının ücretsiz olması ve Hamburg’da Türkçe öğretmeni yetiştirilmesi gibi talepleri dile getirdi. Öğrenciler daha sonra başta Hamburg’un 2024 Yaz Olimpiyatları adaylığı ile ilgili olmak üzere farklı konularda sorular sordu. Ziyaret öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu. Öğrenciler daha sonra Hamburg Başkonsolosluğu’na geçti.

STUTTGART’TA COŞKULU KUTLAMA

Baden Württemberg Eyaleti’nin başkenti Stuttgart’ta da son yılların en kapsamlı ve geniş katılımlı 23 Nisan kutlaması gerçekleştirildi. Stuttgart Türkçe-Türk Kültürü dersleri öğretmenleri ve Stuttgart Türk Okul Aile Birlikleri Derneği’nin (STEB e.V.) işbirliği ile Stuttgart’ın Feuerbach semtinde bulunan Festhalle’de gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına öğrenciler, veliler ve çocuklar katıldı.

Programda Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Stuttgart Eğitim Ataşesi vekili Mehmet Canbulat ve STEB e.V. Başkanı Muhammet Karataş’da hazır bulundu. Törende öğretmenlerin desteği ile çocukların gerçekleştirdiği gösteriler ve dansların yanısıra KSI e.V. Derneği Kırlangıçlar Korosu ve Zeybek Grubu ile Ritim Halk Oyunları Ekibi de dansları ile töreni renklendirdi. Kutlamada çocukların hoş vakit geçirebilmeleri için birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Ayrıca davetiyelerin arka bölümündeki Türkiye Haritası'nı boyayıp getirenlere de çeşitli hediyeler verildi.

FELDMANN, TÜRK ÇOCUKLARI KUTLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann şehrin farklı okullarında eğitim gören Türk öğrencilerini dün makamında kabul etti. Belediye binasındaki törene çocuklarla birlikte Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Eğitim Ateşesi Vekili Özkan Durmaz’da katıldı. Feldmann, gelen çocukların ellerini tek tek sıkarak onlara hediyeler dağıttı. Geleceğin çocuklarla olduğunu altını çizen başkan, bayramı Frankfurt’a da getirmek istediklerini ve buradaki insanların da böyle güzel bir etkinliğin görmesini arzuladıklarını söyledi. Başkanın makamında söz alan çocuklar ise şehirde daha fazla bisiklet yollarının yapılmasını istediler.