Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Ocak-Şubat aylarında gayris safi milli hasılasının yüzde 1,9 oranında küçüldüğünü, ülke ekonomisinin yıllık bazda beklenenden daha az küçüleceğini söyledi.

Rusya Maliye Bakanlığı’nda genişletilmiş toplantıya katılan Medvedev, “Yılın başında biz ekonomide önemli bir küçülme bekliyorduk. Ocak-Şubat aylarında yüzde 1,9 oldu. Bu tür problemlerin etkisini azaltmak için tüm tedbirler alınıyor. Düşüş var. Ancak bu tahminlerin altında olacak. Hatta muhafazakar tahminlerin de altında.” dedi.

2014’de Rusya’nın sürpriz gelişmelerde ve zorluklarla karşılaştığını ifade eden Rusya Başbakanı, “Kırım ve Sivastopol Rusya’ya bağlandı. Bu beklenmeyen görev için Maliye Bakanlığı ve diğerleri gerekeni yapıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Maliye Bakanlığı’nın mevcut meydan okumalara karşı profesyonel ekipleri verimli bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Medvedev, devlet ve hükümetin karşı karşıya kaldığı zorlu görevin üstesinde gelineceğini söyledi.

Rusya Başbakanı uluslar arası derecelendirme kuruluşlarından da Rusya ekonomisi ile ilgili notlarını gözden geçirmelerini istedi.

Moody’s’in Rusya’nın gayri safi milli hasılasının iki yıl içinde yüzde 8,5 küçülmesini beklediğini ifade eden Rusya Başbakanı, “Sadece bu verilen notların değişmesi için yeterli bir gerekçe” eleştirisi getirdi.

Rusya Maliye Bakanlığı verilerine göre Rusya’nın 2015’de yüzde 3,5-4 civarında küçülmesi bekleniyor.