Almanya'nın Hannover kentinde bir programa konuk olan gazeteci yazar Mehmet Altan, Türkiye'nin 2011 yılına kadar büyük bir ilerleme gerçekleştirdiğini, ancak 2011'den sonra ürkütücü bir hukuki döneme geçildiğini belirtti.

Prof. Dr. Altan, Almanya'nın Hannover şehrinde Akademikerbund (ABN) ve Aşağı Saksonya Eyaleti İşadamları Derneği'nin (WİN) düzenlemiş olduğu söyleşi programına konuk oldu. Programda, "Türkiye'de son yıllarda neler oluyor?", "Farklı bir Türkiye'ye doğru", "Türkiye'nin vizyonu", "Avrupa ile entegrasyonda Türkiye", "Avrupa'daki Türk toplumu", "STK'ların önemi" gibi birçok başlık ele alındı.

Programda konuşan Altan, Türkiye'de yaşananları eleştirerek ülkede hukukun geldiği noktayı şöyle anlattı: “Mağdur olunca hukuk arıyoruz, güçlü olunca hukuk aramıyoruz. Türkiye'de padişah olacağıma İsviçre'de vatandaş olurum daha iyi. Türkiye hiçbir zaman hukuk devleti olmadı. Devletin devlet olması hukuka bağlıdır. Ormanda aslan var, hukuk var mıdır? Bütün darbeleri yaşadım. Bugün ise darbeler değişti; daha kibar bir hal aldı. Adam karısını kesiyor, mahkemeye çıkarılıyor, 'paralel' diyor."

Türkiye'nin Ortadoğu politikasına da değinen Altan, bölgede siyasal İslam politikası güdülmesinin ülkeyi felakete sürükleyeceği uyarısını yaptı. Türkiye'nin denetimsiz bir sisteme doğru gittiğinin altını çizen Altan, Avrupa ile entegrasyonun tamamen bittiğini ileri sürdü. Dünya medyasının Türkiye'deki yolsuzlukları yazdığına dikkat çeken Altan, Türkiye'nin vahim bir döneme girdiğini söyledi.

3 MİLYON KİŞİ SOKAĞA İNİYORSA BUNLARA DARBECİ Mİ DENİR?

Öte yandan Gezi olaylarından sonra Çarşı gurubunun yargılanmasıyla ilgili bir sorusunu gazeteci yazar Altan şöyle cevapladı: "Demokrasi demek; eylem demek. 3 milyon insan sokağa iniyorsa buna nasıl darbe denir? 3 milyon darbeci mi olur?"

"Kimler AKP'ye oy veriyor?" şeklindeki bir başka soruya ise Prof. Dr. Altan şöyle karşılık verdi: "20 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. Bu insanlar günlük karınlarını doyurma derdinde. Zaten AKP'nin oyları da 20 milyon."

Gazeteci yazar Altan "Türkiye nereye gidiyor değil de, Türkiye var mı yok mu diye sormak lazım?" diyerek Türkiye'de yaşananları sert dille eleştirdi.

Yaklaşık 2 saat süren Almanya'daki programa 130'dan fazla kişi katıldı.